Vervoer

Op naar Terschelling!

Wie naar Terschelling wil, moet eerst naar Harlingen. Daar stapt u namelijk op de veerboot naar het eiland.

Vanaf de Afsluitdijk of Sneek (A7) rijdt u richting Harlingen/Leeuwarden. Ga de afslag Harlingen voorbij en neem vervolgens de afslag (aangeduid met een veerboot) richting Harlingen Haven. Deze weg volgt u tot u aan uw linkerhand de aanduiding ‘lang parkeren’ ziet. Voor de terminal zelf gaat u rechtdoor en na de brug scherp naar rechts en dan is het aan uw rechterhand.

Komend met de auto vanaf Leeuwarden op de A31 neemt u de eerste afslag rechts naar Harlingen Haven (aangeduid met een veerboot). Volgen tot u bij lang parkeren aan uw linkerhand bent aangekomen. Voor de terminal zelf gaat u rechtdoor en na de brug scherp naar rechts en dan is het aan uw rechterhand. 

Openbaar Vervoer:

De NS verzorgt een treinverbinding tussen Leeuwarden en Harlingen. Informatie over de dienstregeling is te verkrijgen via tel. 0900-9292 of op www.9292ov.nl. Ook zijn er vanuit Sneek en Leeuwarden busverbindingen naar Harlingen, maar let u daarbij goed op de aansluiting met de boot. Neem voor de zekerheid een bus eerder.

Reizigers vanuit Amsterdam of verder kunnen met de trein naar Alkmaar. Vanuit Alkmaar gaat er een directe busverbinding (Q-liner) naar Leeuwarden. Bij de halte Zurich (busparkeerplaats) kunt u overstappen op de bus naar Harlingen Haven.

Met de boot naar Terschelling:

De veerdienst tussen Harlingen en Terschelling wordt onderhouden door Rederij Doeksen. Dagelijks varen zij met de reguliere veerboot ‘MS Friesland’ (passagiers en auto’s, vaartijd 1 uur en 45 minuten) en de sneldiensten ‘MS Tiger’ of MS Koegelwieck’(alleen passagiers, vaartijd 45 minuten). Het meenemen van fiets of auto is alleen mogelijk met de reguliere veerdiensten, auto vooraf aanmelden!

Reizen op het eiland:

Eenmaal aangekomen op Terschelling, kunt u gebruik maken van eigen vervoer, maar ook van bus of taxi. Het hele jaar door rijden er bussen van West Terschelling naar Oosterend en altijd in aansluiting op aankomst en vertrek van de boten. In de periode mei tot november wordt er ook een dienst uitgevoerd naar de gebieden West aan Zee en Midsland aan Zee. Tijdens de vakantieperiodes en op vrijdag en zaterdag rijdt er een nachtbus van 21.00 uur tot 02.00 uur.

Taxi’s staan bij aankomst op Terschelling op het haventerrein. Het reserveren van een taxi is niet mogelijk. 

 

Bron: VVV Terschelling